Wtorek, 19 marca 2024, Do końca roku 287 dni Imieniny: Aleksandryny, Józefa, Nicety
» Kontakt
» Władze
» Referaty
» Kodeks etyczny
» Rada Gminy
» USC
» SZGK
» GOPS
» GKRPA
» Zarzadzanie kryzysowe i sp.obronne
» CAF w UG Złota
» Pliki do pobrania
» Przetargi
» Drogowe do pobrania
» Szacowanie szkód łowieckich
» Petycje
» Policja
» SZOZ
» Oddział Gminny Zw. OSP RP
» Koło PZW
» Poczta Polska
» Bank
» USC
» Ogólnie informacje
» Centrum Kształcenia
» SP Chroberz
» SP Miernów
» ZPO Złota
» ZSR Chroberz
» Parafia Chroberz
» Parafia Pełczyska
» Parafia Probołowice
» Parafia Złota
• www.chroberz.info
• www.strzelec.chroberz.info
• www.palac.chroberz.info
• www.parafia.chroberz.info
• www.strzelec.futbolowo.pl
• spchroberz.edupage.org
• www.zpozlota.edupage.org
• www.spmiernow.pl
• www.biblioteka.gminazlota.pl
• www.polskawliczbach.pl
• www.pinczow.us.gov.pl
• www.pinczow.osp.org.pl
• www.petanque.net.pl
• www.pinczow24.pl
• www.pinczow.travel
• www.beldonek.pl
• www.lgdponidzie.pl
• www.rezerwacjaurlopu.pl
• www.polskaniezwykla.pl
• www.pinczow.pl
• www.michalow.pl
• opiwpr.org.pl/abcbiznesu
• www.wok-kielce.pl
• www.koloryswiata.eu
• www.casamundo.pl
• www.magazyngmina.pl
• www.istniejemy.pl
• www.employear.com
» Kalendarz imprez
» Atrakcje
» Dyskoteki
» Zabytki
» Baza noclegowa
» Gastronomia
» Agroturystyka
» Zabytki
» Archeologia
» Przyroda
Dodane: Redakcja Data: 2014-10-07 12:40:46 (czytane: 297)
Departament Rozwoju Obszarów Wiejskich i Środowiska Urzędu Marszałkowskiego Województwa Świętokrzyskiego zaprasza restauratorów, gospodarstwa agroturystyczne, koła gospodyń wiejskich i osoby fizyczne do udziału w konkursie na Najlepszą Potrawę Regionalną Województwa Świętokrzyskiego. Termin nadsyłania zgłoszeń upływa 12 października.
Uczestnicy konkursu mają za zadanie przygotowanie potrawy stanowiącej pełne danie główne (nie może to być przystawka, zupa czy deser). Potrawa musi być naturalna (bez użycia środków chemicznych) i przygotowana wyłącznie na bazie lokalnych surowców, ze szczególnym uwzględnieniem produktów wpisanych na Listę Produktów Tradycyjnych lub do rejestru Chronionych Oznaczeń Geograficznych i Chronionych Nazw Pochodzenia, wyróżnionych znakiem „Jakość Tradycja” oraz produkowanych przez członków Sieci Dziedzictwo Kulinarne Świętokrzyskie. Więcej w rozwinięciu...
Pierwszy etap polegać będzie na przesłaniu formularza zgłoszeniowego z dołączoną fotografią gotowej potrawy w formie elektronicznej do 12 października 2014 r. na adres email:barbara.kubiec@sejmik.kielce.pl.
Do drugiego etapu na podstawie przesłanych formularzy i po ocenie propozycji dań pod kątem zgodności z założeniami i regulaminem konkursu komisja konkursowa zakwalifikuje po 5 potraw w każdej kategorii.
Regulamin konkursu oraz wzór formularza zgłoszeniowego dostępne są na stronie internetowej
www.sejmik.kielce.pl w zakładce „Urząd/Konkursy” oraz www.dwordwikozy.pl
Przeczytaj również: |
• Nowa strona interntetowa (2020-04-22 08:38:41) - Komentarzy:(0) • Ostrzeżenie meteorologiczne Nr 32 (2020-04-21 14:36:18) - Komentarzy:(0) • Komunikat meteorologiczny z godz. 06:46 dnia 21.04.2020 (2020-04-21 08:40:31) - Komentarzy:(0) • Darmowa pomoc psychologiczna w ramach grup wsparcia „Równoważnia” (2020-04-20 09:51:26) - Komentarzy:(0) • Kondolencje (2020-04-18 16:09:21) - Komentarzy:(0) • Od 20 kwietnia zmienią się niektóre zasady bezpieczeństwa (2020-04-17 12:36:12) - Komentarzy:(0) • Dzieci uczą rodziców w domu (2020-04-16 10:48:12) - Komentarzy:(0) • Komunikat meteorologiczny z godz. 07:23 dnia 15.04.2020 (2020-04-15 10:19:35) - Komentarzy:(0) • Apel do mieszkańców! (2020-04-14 14:47:47) - Komentarzy:(0) • Ostrzeżenie meteorologiczne Nr 30 (2020-04-14 09:25:54) - Komentarzy:(0) |
(0) |
Copyright © 2007-2018 Portal Gminy Złota.
Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kopiowanie i wykorzystywanie zdjęć oraz innych materiałów zawartych w portalu bez wiedzy Redakcji zabronione.